I dag har eg baka gjærbakst.
Familien liker bedre det enn kaker.
Rundstykker med godt pålegg og ambrosiabrød med ost på,
det er godt det!!
4 ambrosiabrød og 40 rundstykker har eg laga i dag.
Viss du vil prøva å laga ambrosiabrød, skal du få oppskrifta her.
120 gr margarin
1 liter melk
2 små kopper sukker
1 pk rosiner, (250 gr)
Ha alt i ei gryte og kok det opp, avkjøl og tilsett
2 pk gjær og
2 samenpiska egg
Tilsett 1,5 kg hvetemel.
Heves 1 time.
Lag 4 store eller 6 små runde brød.
Etterheves og steikes 25-30 min på 200 gr.
Dei er kjempegode, bare prøv ;)
*
Det blir ikkje mykje ferdig på strikkefronten.
Kofta veks sakte men sikkert, og eg er med på ein adventsalong.
Kva skal dette bli?? Har ikkje peiling!
Eg skal strikka to til innen fredag, då får me veta meir.
Ha ei koseleg adventstid :)